Gegrilde courgette met makreel en zuringpesto

bron: Ottolenghi, The Guardian, 19 augustus 2011

3 fikse courgettes (700 gr); olijfolie; peper & zout; 4 eetl citroensap; 4 makreelfilets (ontgraat); wat blaadjes raketsla/rucola; zuringpesto

U heeft een grillpan of grillplaat nodig.
Zie hier voor het maken van de zuringpesto.


Snijd de courgettes een beetje schuin, in plakken van 1 cm dikte. Doe ze in een kom, besprenkel ze met olijfolie en schud of keer ze goed om, opdat de plakken ingevet zijn. Bestrooi met peper en zout (en ook wat omschudden).


Leg de courgetteplakken op de hete grillplaat. Een minuut of drie à vier en keer ze tussendoor een keer om. Ze moeten nog een beetje stevig blijven.

Doe de gegrilde courgettes in een of dezelfde kom, schep er redelijk wat zuringpesto door – niet alles van het recept – en meng goed.


Smeer de makreelfilets in en bestrooi met peper (en zout). Leg ze met de huid naar boven onder een hete grill en bak een minuut of vier. De huid van de vis moet knapperig worden. (Wel in de gaten houden dat de huid niet verbrandt.)
U kunt ook een of de grillpan of -plaat gebruiken. Dan daarop met de huid naar benee grillen.

Besprenkel de makreelfilets met wat citroensap. Meng de rest van het sap door de zuringpesto die u nog over heeft.Verdeel de courgettes over de borden. Leg er wat blaadjes rucola op en daarop de vis. En klodder vervolgens nog wat zuringpesto erover. Niet te veel. en misschien nog wat rucolablaadjes.

Serveer


5 augustus 2017
Courgettes te over op dit moment. De gele doen het dit jaar goed, in tegenstelling tot 2016. Raar hè. Dus in het kader van meer recepten met courgettes, deze uit het archief opgeduikeld en gemaakt. Zeer smakelijk geheel. We aten er geen pasta of andere koolhydraatbom bij.

 

Plaats een reactie