Een soort van wortelsoufflé

Wortelsoufflé of iets dat er op lijkt

Een wortelsoufflé voor alle koks. Want deze hoeft niet omhoog te komen. Kan niet mislukken, makkelijk te maken en smaakt uitstekend.

Gang: Bijgerecht
Keuken: Amerikaans
Auteur: Simply Recipes
Ingredienten
  • 1 kg wortels
  • 250 ml volle melk
  • 55 gr broodkruim of vermalen beschuit of crakers
  • 200 gr belegen kaas, geraspt
  • 150 gr ui, klein gesnipperd
  • 1 eetl roomboter
  • 3 st eieren
  • ¼ theel cayennepeper
  • zout en peper uit de molen
Bereiding
Dit is een makkelijke soufflé, maak je geen zorgen als het niet echt omhoog komt. Dat ligt niet in de bedoeling.
  1. Verwarm de oven voor op 180o C.

  2. Kook of stoom de wortels goed gaar, d.w.z. ze moeten zacht zijn. Giet af en pureer ze.

  3. Doe de puree in een kom. Gebruik een garde of een langzaam draaiende keukenmixer en roer de melk er beetje voor beetje door. Het moet een zachte massa blijven.

  4. Mix de broodkruim of vermalen crackers er ook door, net als de geraspte kaas, ui, wat zout, cayennepeper en de eetlepel boter.

  5. Breng op smaak met peper-uit-de-molen en zout.

  6. Klop in een andere kom de eieren schuimig. En meng dat door de puree.

  7. Doe het geheel over in een bakvorm (eventueel ingevet of met bakpapier bekleed).

  8. Zet 40 à 45 minuten in de oven, tot de bovenzijde mooi bruin is (niet te donker).

  9. Schep met een grote opscheplepel er eenheden uit en leg ze op de borden.

Het beslag
De soufflé of beter: soort van soufflé

18 april 2018
We eten met zijn tienen. Soep van kikkererwten en rabarber vooraf, dan spinazieflappen maar dan gevuld met wilde groenten (zevenblad, brave hendrik, brandnetel, paardenbloemblad e.d.) en makreel met rabarber. Uit de kuil in het bos had ik tot mijn verrassing nog een fiks portie witte wortelen gevonden. Dus onze soufflé is wit(ter) dan met oranje wortels. En eerlijk is eerlijk: het smaakte uitstekend!

Plaats een reactie

Waardering