Gebakken aardperen

Uit: De klassieke Italiaanse keuken
750 gr. aardperen; 1 eetl. peterselie, zeer fijngehakt; 2 theel. knoflook, zeer fijngehakt; 4 eetl. olijfolie; peper; zout

Schil de aardperen. Breng 3 liter water aan de kook en voeg wat zout toe. Leg de aardperen erin, eerst de grotere en enige seconden later de kleine. Haal ze uit de pan als het water weer kookt. Uit laten lekken en wat af laten koelen. Snijd ze in plakken van hooguit ½ cm dik. (Ze moeten nog flink stevig zijn.) 
Doe de olijfolie en de knoflook in een koekenpan en zet die op matig vuur. Bak al roerend de knoflook tot deze licht begint te kleuren, voeg dan de plakjes aardpeer toe en schep om. Voeg de peterselie en peper toe en schep nog eens om. Bak de plakjes aardpeer onder voortdurend omscheppen tot ze gaar zijn. (Prik er met een vork in.) Op smaak brengen met het zout.

22 november 2009
Nog acht dagen en dan staat dit recept twee jaar op de website. En we hadden het nog niet gemaakt. Welnu, vandaag de hoogste tijd: snel, makkelijk, lekker en voedzaam. Gegeten met een plak gehaktbrood, van worstvlees dat over was van het worst maken.

OPMERKINGEN
1)   Ik weet niet hoe groot de aardpederen zijn die Marcella Hazan gebruikt, maar in de pan gooien en als het water aan de kook is, er weer uit, is mij iets te snel. Zo'n vijf minuten in het kokende water kan makkelijk. Daarbij aangetekend dat ik laaiend verse aardperen had.
2)   Gaar en gaar is twee. Bij aardperen is het oppassen dat ze niet verpappen. Dus een beet erin mag – en is nog lekkerder.

 

Plaats een reactie