Puree van pepers en knoflook

Uit: De Rijkdom van Groenten
500 gram madame Jeanette; 8 teentjes knoflook, gepeld en in dunne plakjes; 25 gr. verse gember, geschild en in dunne plakjes; 3 theel. suiker; zout; 2 dl. inmaakaziin

Was de pepers en hak ze in grove stukjes. Verwijder zaad en zaadlijsten eerst. Doe de pepers, suiker, knoflook en gember in de keukenmachine. Maal alles tot een grove pasta. Voeg met de draaiende motor de azijn toe en maal tot de pasta fijn is.

Nog niet gemaakt

OPMERKINGEN
Voor het inmaken van de augurken heb ik mij suf gezocht naar inmaakazijn. Ik heb toen gewoon witte azijn gebruikt. Inmaakazijn heeft, naar verluidt, een hogere zuurgraad.
Volgens het boek is de pasta enkele maanden in een afgesloten pot in de koelkast houdbaar. Het is een soort sambal…..
30 november 2007: het voornemen is deze puree met de Mme Jeanette-pepers te maken die ik in de kas heb geteeld. Ze zijn er nog steeds, maar de planten hangen helemaal slap. Vermoedelijk door de kou, hoewel het niet vriest in de kas. Dus of ik dit jaar deze puree nog zal maken?

Plaats een reactie