Gegratineerde aardbeien

Aardbeiengratin met amandelen

bron: France 3, Hautes de France

Gang: Dessert
Keuken: Frans
Voor: 4 personen
Ingredienten
  • 400 gr aardbeien in grove stukken (kwarten)
  • 50 gr roomboter gesmolten
  • 2 eieren 1 heel, 1 eigeel
  • 200 ml slagroom
  • 80 gr poedersuiker
  • 50 gr amandelmeel
  • handje amandelen grof gehakt
  • wat blaadjes verse munt
  • wat blaadjes verse verveine
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Grillstand.
  2. Neem een kom en meng daarin de amandelmeel met de poedersuiker.
  3. Scheur de munt- en verveineblaadjes in kleine stukjes en doe die ook in de kom
  4. Maak een beetje een kuiltje en doe daarin een heel ei (ja, huh, huh, niet de schaal...) en een eigeel
  5. Mix
  6. Roer nu de gesmolten - lauwwarme - boter en de room erdoor
  7. Meng alles goed, gebruik desnoods even een staafmixer, maar de blaadjes moeten wel zichtbaar stukjes blad blijven.
  8. Verdeel de aarbeipartjes over vier schaaltjes
  9. Giet het mengsel eroverheen.
  10. Strooi de stukjes noot erover
  11. Zet gedurende 3 à 4 minuten onder de grill.
Opmerkingen

Van boven wordt het licht gebruind, maar de inhoud blijft vloeibaar. Het heeft wat van een amandelcustard met aardbeien.

19 juni 2018
Aardbeien te over. Vanavond eten Rob en Clara, Jitske, Martin, Bep en Tineke met ons mee. Van Rob mag een heel menu zoet zijn, hij doorstaat voor- en hoofdgerecht en licht helemaal op als het dessert wordt opgediend.
We dachten allemaal dat de inhoud vast had moeten worden, stollen. Maar we keken de video op France 3 terug en nee, ze lepelen aan het einde ook de aardbeien uit een vla.
Niet zeuren, het is een heerlijk dessert!

Plaats een reactie

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.