Gegrilde makreel

1 kleine makreel p.p.; citroen(en) in partjes; laurierblaadjes, grof zout, peper

Maak de makrelen schoon (als dat al niet is gebeurd) en was ze. Dep ze droog van binnen en van buiten. Bestrooi de buikholte met peper, doe er een partje citroen in en een (gekneusd) laurierblaadje. Bestrooi de makreel met grof zeezout.
Wij binden de makreel dicht met twee stukjes keukentouw. U kunt ook een visklem voor de bbq gebruiken.

Grill de makreel op een matig verhitte barbecue. Dat duurt een kwartier of wat langer, afhankelijk van de hitte. Zorg ervoor dat de makrelen niet boven open vuur liggen, want het is nogal vette vis. Het beste is een ketel-bbq met een druipbak in het midden te gebruiken.
Of in de oven, met een opvangbak eronder.

5 augustus 2008
Simpel & lekker. Wat meer te zeggen of schrijven?

OPMERKINGEN
Makreel is volgens de viswijzer een tweede keus-vis. Dat wil zeggen: de Noordzee-makreel eten we niet meer met goed fatsoen, want die is er nog amper, en de Noord-Atlantische makreel wordt wel op een deugdelijke wijze gevangen. Makreel is het hele jaar verkrijgbaar. Dus let op het MSC-label.

Plaats een reactie

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.