Gele curry met spinazie en kabeljauw

Spinazie en kabeljauw gele curry
Voorbereiding
30 min
Kooktijd
30 min
 

Uitstekend en vlot te bereiden maal van spinazie met kabeljauw in een gele curry van gember, ui, kurkuma en gerookt paprikapoeder.

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: India, Indiaas
Voor: 4 Personen
Ingredienten
  • 250 gr kabeljauwfilet, in hapklare brokken
  • 1 st ui, fijn gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, in dunne plakjes (kwartier tevoren)
  • duim stuk gember, geraspt (je kunt de schil meeraspen)
  • 400 gr kokosmelk
  • 1 theel garam massala
  • 1 theel kurkuma
  • 1 theel gerookt paprikapoeder
  • 300 gr verse spinazie of snijbietblad
  • arachideolie
  • rijst (gekookt, bijv. basmati) of naanbrood
  • zout
Bereiding
  1. Meng in een kommetje alle kruiden. Gebruik pakweg de helft ervan om de vis te kruiden.

  2. Neem een stevige pan. Verwarm een scheut(je) olie.

  3. Voeg ui, knoflook en gember toe en roerbak op matig vuur.

  4. Als de ui zacht is, de rest van de kruiden toevoegen. Minuutje roerbakken.

  5. Doe de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Laat het een paar minuten wat inkoken.

  6. Voeg dan de vis en spinazie/snijbiet toe. Doe het deksel op de pan en laat vijf of meer minuten stoven, tot het blad gaar is en natuurlijk ook de vis.

  7. Kruid bij, naar smaak en serveer.

Opmerkingen
  • De voorbereidingstijd is bij ons altijd langer: we halen de groenten vers uit de tuin. Dan drie keer wassen.
  • De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat wij een pot Thaise gele curry hebben (en groene en rode) dus wij hebben niet alle kruiden gebruikt. Die zitten daar al in verwerkt.

4 juni 2024
De moestuin loopt door het weer, weken achter. En de spinazie is traag, maar door een week of drie elke avond rond 22:30 uur slakken te wezen vangen, is er toch een leuke hoeveelheid te oogsten.
En dit is gewoon een makkelijk en smakelijk gerecht.

Plaats een reactie

Waardering