Gschwellti Topinambur mit Käsemayonnaise
|
Roer met de garde het eigeel met de mosterd door elkaar. Onder voortdurend roeren de olie druppelsgewijs toevoegen. Vervolgens het citroensap en de yoghurt erbij. Doorroeren en met peper en zout op smaak brengen. Meng de gerapste kaas met de mayonaise. Klop met de garde het eiwit stijf en spatel dit voorzichtig door de mayonaise. |
17 januari 2012
Vanavond was op De Derde Dinsdag van SlowFood Rijnzoet het thema aardperen. En naegelholt. Dat laatste is aan de lucht gedroogd fijn rundvlees. Dat eerste is waarom u op deze pagina, bij dit recept kijkt: de groente.
Ik had de eer om een inleiding te geven – dat kwam in essentie neer op 'voorlezen uit eigen werk'. Ik had een aantal recepten meegenomen, waaronder deze, en we zouden iets experimenteren aan de hand van Smaakvrienden. Dat laatste was een succes, maar niet te reproduceren. Deze gestoomde aardperen met kaasmayo waren ook goed, met dien verstande dat de aardperen niet allemaal gaar waren. En dat maakt het in dit geval lekker(der).
2. De foto is genomen met de iPhone van Sebastiaan Hetterschijt, hetgeen maar weer bewijst dat telefoons er zijn om te telefoneren. (Maar in dit geval toch handig, anders had ik geen plaatje.)