Gewokte peultjes

peultjes; 1 dikke wortel, geschild en in plakjes; 2 ui; 1 paprika, rood, in reepjes; 2 eetl. arachideolie; 1 teentje knoflook, gesnipperd; 1 glaasje sherry; 3 eetl. sojasaus; 1 – 2 eetl. zwartebonensaus (gefermenteerde zwarte bonen met knoflook);

Bereid alle groente voor. Peultjes: evt. bloemzetsel wegtrekken en steeltje wegsnijden. De hoeveelheid peultjes is naar eigen inzicht te variëren.
Neem de wok en maak de olie heet. Wok de ui, wortel en paprika tegelijk. Tot de ui glazig is en begint te bruinen. (De wortel en paprika kunnen bakverschijnselen krijgen: lekker.) Doe de knoflook erbij. Even doorroeren en zet dan het vuur lager en blus met sherry. Doe de sojasaus en zwartebonensaus erbij. En de peultjes, evt. met aanhangend vocht. Nog een minuutje of wat wokken en klaar om op te dienen.

Ik maak dit regelmatig als ik snel moet koken. Dat heet flansen, meen ik.

OPMERKINGEN
Met gekookte basmatirijst

Plaats een reactie