Smakelijke, ietwat pittige curry met aubergine en zoete aardappel (bataat). En natuurlijk met kokosmelk, citroengras, limoen en naar keus verse koriander. Makkelijk en erg lekker.
- 1-2 st aubergine (1 gangbare plofaubergine of 2 biologische die kleiner zijn), in de lengte in vieren en dan in blokjes
- 6 stengels citroengras
- 400 ml (blikje) kokosmelk
- 1-2 eetl kerriepasta
- 1-2 st ui, grof gehakt
- 1-2 st bataat (zoete aardappel), geschild en in blokjes
- 2 theel limoenschil, fijn geraspt
- 2 eetl limoensap
- 1 theel suiker
- 2 eetl (Thaise) vissaus (optioneel)
- verse korianderblaadjes, grof gesneden
- 250 ml water
- 1-2 eetl arachideolie
-
Verhit de olie in een wok, maak het goed heet. Voeg de ui en kerriepasta toe. (Afhankelijk van merk varieert de scherpte, 1 of 2 eetlepels.) Roerbak het geheel gedurende een minuut of drie op middelhoog vuur.
-
Giet de kokosmelk en het water erbij. Breng het weer aan de kook en laat het een minuut of 5 pruttelen.
-
Voeg de bataat toe. Kook gedurende 6 minuten.
-
Voeg de aubergine en het citroengras toe (kneus de stengels tevoren). Kook 10 minuten of totdat de groenten gaar zijn. Roer af en toe.
-
Voeg de rest van de ingrediënten toe: limoensap en -schil, suiker, evt. vissaus. Schep goed om en bestrooi met de korianderblaadjes.
-
Serveer met witte rijst. Eventueel garneren met blaadjes citroenmelisse.
1) Probeer dit niet met gewone aardappel. Op een of andere manier valt het tegen.
2) Volg de kooktijden nauwkeurig. Wordt niet slordig, want dan worden de groenten te gaar. En dat is het ook niet helemaal.
Heel vaak gemaakt de afgelopen jaren
19 juni 2014
En weer gemaakt. Voor de vegetarische maaltijd van of voor Julia.
24 augustus 2023
En weer gemaakt, Arwen kwam langs.