Pasta met gepofte aubergine

Grote pasta met gepofte aubergine
Voorbereiding
10 min
Kooktijd
20 min
Totaal
2 uur
 

Een bijzondere smaakervaring. De zachtzoete, ietwat rokerige smaak van gepofte aubergine met wat knoflook en peterselie, als "saus" voor grote pasta. Heerlijk.

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Voor: 4 personen
Auteur: Rachel Roddy, The Guardian, 3 juli 2018
Ingredienten
  • 3 aubergines de gangbare, paarse;
  • 3 tenen knoflook geperst (minstens een kwartier voor bereiding);
  • bosje platte peterselie blad fijngehakt;
  • 2 handjes pijnboompitten;
  • scheut olijfolie;
  • wat geraspte verse Parmezaanse kaas om over de pasta te strooien
  • 300 gr pasta eigenlijk alle soorten, maar grote is fijner
Bereiding
  1. Verhit de oven voor op 200 graden C
  2. Leg de aubergines op een bakplaat, in een schaal of wat dan ook. Eventueel met een bakpapier eronder. Schuif ca. een uur in de oven. Na een half uur even keren.
  3. Laat de aubergines afkoelen. Een half uur of zo. Dat ze handelbaar zijn.
En dan nu het maal bereiden:
  1. Snijd de aubergines een voor een voorzichtig open en schraap het zachte pulp van het vel. Hak het grof en doe het in een schaal. Even wegzetten.
  2. Zet water op om pasta te koken. Als het kookt, de pasta er in doen.
  3. Neem een stevige pan, doe er een scheut olie in. Op middelhoog vuur de pijnboompitten wat aanbakken, dan knoflook erbij doen, even doorroeren en dan de auberginepulp erdoor mengen. Vuur laag. Roer de peterselie erdoor en breng op smaak met peper en zout. Niet te veel zout, anders overheerst dat.
  4. Giet de pasta af en meng het door de auberginemassa.
  5. Schep op borden, naar believen wat kaas erover.
Opmerkingen

Voor pijnboompitten kan ook grof gehakte witte amandelen worden gebruikt.

14 juli 2018
We telen dit jaar geen aubergines. Is te lastig, hoewel het nu wel een mooie, warme zomer is. Als we dat tevoren hadden geweten. Maar deze had ik alweer een week of wat geleden gekocht, omdat ik een mooi recept met aubergine had gezien. Had gezien. Niet meer te vinden. Wel dit simpele recept van Rachel Roddy.

Plaats een reactie

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.