Doodsimpel en erg lekker: schijven butternut squash met wat kruiden in de oven, serveren met een dotje sla en een halve bol burrata. En heel lekker
- 1 kg butternut squash ook bekend als flespompoen in halve schijven van 1 cm dikte
- 10-20 blaadjes salie nerf er even uit snijden
- 2-3 st teentjes knoflook in dunne plakjes
- 1-2 st chilipepers/Spaanse pepers in plakjes
- olijfolie
- peper uit de molen en zout
- 20 gr Parmezaanse kaas geraspt
- 2 st bolletjes mozzarella of burrata di buffalo
- 120 gr sla
- 1 st citroen alleen rasp van schil
- balsamico azijn
-
Verwarm de oven voor op 200° C
-
Meng in een kom de schijven pompoen, salieblaadjes, rode peper, knoflook, wat peper en zout met de olijfolie
-
Verdeel over een bakplaat (evt. bakpapier erop) en schuif gedurende 20 minuten in de oven.
-
Ondertussen maak je de sla. Wij namen, gezien de tijd van het jaar, wat veldsla en mengde het met wat blaadjes radicchio (roodlof)
-
De sla maak je aan met een mengsel van citroenrasp, olijfolie en peper.
-
Verdeel de pompoenschijven over de borden. Drapeer er wat salieblad (nu hard geworden) en knof en peper van de bakplaat bij en over.
-
Bestrooi met wat Parmezaanse kaas. Leg er een halve bol mozzarella of burrata op.
-
Leg daarop een toef sla, bestrooi weer met wat Parmezaanse kaas en sprenkel er wat balsamico over (niet te veel).
-
Serveer
Met rode peper is het een beetje tricky. De scherpte van de peper kan verschillen. Wees er terughoudend mee.
Voor de citroenrasp gebruik je best een zesteur.