Madeliefje? Heel soms begrijpen wij iets niet
Zondag 4 juni 2023 werd bekend dat het madeliefje onze nationale bloem is verkozen. Een vergissing natuurlijk: het had de paardenbloem moeten zijn.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Zondag 4 juni 2023 werd bekend dat het madeliefje onze nationale bloem is verkozen. Een vergissing natuurlijk: het had de paardenbloem moeten zijn.
Een wel zeer eenvoudig en heerlijk recept met een grote hoeveelheid bladkool, zoals eeuwig moes of Bremer Scheerkohl (Groninger snijmoes)
Een eenvoudig en snel te maken pasta met gebakken blokjes aubergine en stevige vis (zwaardvis), ook in blokjes (of fruit de mer)
Een uitermate smakelijke risotto zonder vlees maar met shiitakes en, vroeg in het jaar Brave Hendrik i.p.v. spinazie
Heerlijke stoof van varkensnek (procureur) in bier en met abrikozen en wortel.
Zeer smakelijk gerecht met lever, gefrituurde blokjes aardappel, venkel, paprika of Spaanse peper, ui en behoorlijk wat knoflook. (Kan ook nog met hart en long.)
De Tuinen van MergenMetz werkt mee in het project Gelderse Korte Notenketen. Dat past namelijk uitstekend in de ommezwaai die … Lees meer
Een smakelijke dikke saus gebaseerd op de salsa verde uit de Italiaanse keuken. Een verrukkelijk bijgerecht in combinatie met salades, gegrilde groenten, BBQ-gerechten, door pasta, op crostini (geroosterd brood).
Verrassend smakelijke pasta met een romige saus van knolselderij en gebakken knolselderblokjes en reepjes geroosterde paprika.
Bijzonder smakelijk en ook wel typisch Duits gerecht van Eisbein of Haxe – het bovenstuk van de varkenspoot – met zuurkool
Een bizar en heerlijke risotto met een zachte romige textuur, zonder gebruik van kaas, boter of room. Met een Oosterse touch door miso en tahin.
Hoe verrassend zacht en smakelijk kan bleekselderij wel niet zijn? Maak deze schotel en je merkt het vanzelf.