Procureur met abrikozen in biersaus
Heerlijke stoof van varkensnek (procureur) in bier en met abrikozen en wortel.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Heerlijke stoof van varkensnek (procureur) in bier en met abrikozen en wortel.
Zeer smakelijk gerecht met lever, gefrituurde blokjes aardappel, venkel, paprika of Spaanse peper, ui en behoorlijk wat knoflook. (Kan ook nog met hart en long.)
De Tuinen van MergenMetz werkt mee in het project Gelderse Korte Notenketen. Dat past namelijk uitstekend in de ommezwaai die … Lees meer
Een smakelijke dikke saus gebaseerd op de salsa verde uit de Italiaanse keuken. Een verrukkelijk bijgerecht in combinatie met salades, gegrilde groenten, BBQ-gerechten, door pasta, op crostini (geroosterd brood).
Verrassend smakelijke pasta met een romige saus van knolselderij en gebakken knolselderblokjes en reepjes geroosterde paprika.
Bijzonder smakelijk en ook wel typisch Duits gerecht van Eisbein of Haxe – het bovenstuk van de varkenspoot – met zuurkool
Een bizar en heerlijke risotto met een zachte romige textuur, zonder gebruik van kaas, boter of room. Met een Oosterse touch door miso en tahin.
Hoe verrassend zacht en smakelijk kan bleekselderij wel niet zijn? Maak deze schotel en je merkt het vanzelf.
Een gewone linzensoep, vaak met worst, kennen we allemaal. Deze Turkse variant is exotisch en vegetarisch. En lekker!
Een wel heel bijzonder bij- of tussengerecht. De geroosterde aardperen karamelliseren en dat is bijzonder smakelijk bij de zalm, kappertjes en peterselie.
Een heel bijzondere taart. In het cakebeslag is zuurkool verwerkt. Een recept uit 1962. En het smaakt uitstekend!
Heerlijke quiche of torta van een fikse bos palmkool, een aardappeltje, wat spek en kaas.