- 300 gr droge pasta penne, fussili, orichiette e.d.
- 5 eetl witte amandelen geroosterd, gehakt
- 400 gr peultjes
- 50-100 gr zwarte ontpitte olijven
- olijfolie
- 500 gr pastasaus
- paar takjes verse rozemarijn - twee eetlepels blaadjes
- 125 gr mozzarella di bufala campana DOP echte mozzarella, geen koeienkauwgom
-
Rooster de amandelen in een droge koekenpan. Blijf erbij, want het is snel zwart. Beetje gebruind? Uit de pan en af laten koelen. Hak de amandelen, niet te fijn. Zet weg.
-
Neem bijvoorkeur verse rozemarijn, hak de blaadjes fijn.
-
Neem de koekenpan waar de amandelen in geroosterd zijn. Verhit een scheut olijfolie. Roerbak de peultjes met de olijven. Voeg de tomatensaus toe, roer de rozemarijn erdoor, laat het geheel wat doorwarmen,
-
Ondertussen de mozzarella in kleine blokjes snijden of scheuren.
-
Pasta afgieten, verdelen over de borden. Verdeel de saus erover, bestrooi met mozzarella en dan de gehakte amandelen. Serveer.
Voor de amandelen kunnen natuurlijk ook pijnboompitten worden gebruikt.
De tomatensaus kunt u ook snel ter plekke maken door een teen knoflook te persen, uitje te snipperen en te smoren in wat olijfolie. Dan een blik tomaten erbij, door de vingers fijnknijpen, wat oregano, de knoflook en eventjes doorkoken. Of zet de staafmixer er op. (Tomaten in blik zijn veel gezonder dan tomaten in de winkel gekocht. Bliktomaat wordt namelijk rijp geplukt en meteen verwerkt. Wij gebruiken eigen rijpe tomaten, eigen tomatensaus uit pot en anders biologische tomaten uit blik.)
11 juni 2018
We hebben veel mozzarella in de vriezer liggen, dus altijd op zoek naar recepten met groenten van het seizoen en mozzarella 🙂
De inspiratie voor dit recept duikelden we uit het Internet op. Een recept om een aantal producten van een bepaald merk aan te prijzen. Daar doen we niet aan. We maken zelf onze saus en gebruiken pasta van een ander merk.
Smaakt trouwens uitstekend! Mrs. M heeft gesmuld.