Yaconballetjes

Bron: fuerzayarmonia.com

1/3 cup pindakaas; ¼ cup roomboter; 2 eetl honing; 1 cup maisvlokken; 1 cup rijstvlokken; 1/3 cup yacon, geraspt; 2 eetl geroosterde pinda’s, gehakt; 2 eetl appel, gepureerd; 4 eetl sesamzaad

Een cup is evenveel als een normale mok. We hebben (nog) niet de gewichten genomen.


Doe de pindakaas, roomboter en honing in een steelpan en verwarm het geheel, gedurende vier minuten, onder voortdurend roeren. Haal van het vuur. Voeg de geraspte yacon, de mais- en rijstvlokken, de gehakte pinda’s en appelpuree toe. Meng goed.
Neem een eetlepel massa, maak hiervan met de hand een balletje, rol deze door de sesamzaad en klaar om te serveren.


25 november 2017
Cokkie van Leeuwen van Frutti Confetti presenteerde dit hapje tijdens ons evenement Winterse Sferen. Het smaakte uitstekend.

Yacon heet appelwortel. Als de knollen wat langer liggen worden ze zoeter. Mengen met echte appel krikt het smaakgehalte omhoog. Yacon is erg gezond en zeer laag in de calorieën, dus een fijne combi.

 

Plaats een reactie