Hummus

Er zijn duizend-en-één recepten voor hummus. Dit is de onze. Alom gewaardeerd.

250 gr gekookte kikkererwten (of uit blik); 2 teen knoflook, gekneusd; 2 fikse eetlepels tahin (sesampasta); 1 citroen, alleen sap; 3 eetl olijfolie of meer naar wens; zout en ½ eetl komijnpoeder of meer naar smaak

Hummus 2Als u gedroogde kikkererwten gebruikt de avond ervoor pakweg 150 gram in water laten weken, de volgende dag een uurtje koken en af laten koelen. Bewaar wat kookvocht.

Alles in een kom of keukenmachine doen. Pureren (kom met staafmixer). De smeuïgheid bepaalt u door extra olijfolie en/of kookvocht toe te voegen. De smaak bepaalt u door zout en komijnpoeder naar eigen inzicht toe te voegen.

Serveer in een schaal met een straaltje olijfolie erover en evt. garneren met een gesnipperd kruid (peterselie, verse koriander).

10 augustus 2014
Afgelopen donderdag voor de zoveelste keer gemaakt. Het stond niet op de website en voor de zoveelste keer moest ik het ergens opzoeken. (U moet weten dat onze website ooit is begonnen als eigen kookarchief….) Dus nu: op de site. Klaar.

Opmerkingen
Afgedekt zeker een week houdbaar in de koelkast.

 

Plaats een reactie