In Rotwein gedünstete Topinamburs
Bron: Oskar Marti, Ein Poet am Herd,Winter in der Küche Hallwag, 1993 ISBN 3-444-10415-4
750 gr. aardperen; 1 middelgrote ui, fijngehakt; 2 eetl. olijfolie; peper; zout; nootmuskaat, geraspt; 2 tenen knoflook; 2 dl. stevige rode wijn; 1½ dl. water; 2 eetl. peterselie, gehakt; 1 groentebouquet (soepgroenten)
Schil de aardperen en snijd ze in 1 cm grote dobbelstenen. Bewaren in koud water met citroensap, tegen het verkleuren.
Neem een kasserol en smoor de ui in de olie, tot deze helder geel is. De uitgelekte aardperen, peper, zout, nootmuskaat, knoflook en de groenten toevoegen. Laat het ca. 20 minuten stoven – af en toe de pan wat heen en weer schudden.
Doe het water en de wijn erbij. Op hoog vuur inkoken tot een deel van de vloeistof is verdampt. Daarna het deksel weer op de pan doen en het gerecht op zeer laag vuur laten garen tot het klaar is.
Nog niet gemaakt