Kabak Mücver

Kabak Mücver – courgettekoekjes

Heerlijke en makkelijk te maken courgettekoekjes. Het heet van Turkse origine te zijn. En dat is een uitstekende keuken.

Gang: Bijgerecht
Keuken: Turks
Auteur: divers en uiteindelijk eigen
Ingredienten
  • 1 st fikse courgette (=kabak) of 2 kleinere
  • 2 st medium aardappels, geschild
  • 3 st lente-ui, vnl het wit en lichtgroen, in ringetjes
  • bosje peterselie (wel de platte, hè!), blad fijngesneden
  • 3 eieren
  • bloem zover als nodig
  • flink wat arachideolie om te bakken
  • ½ st rood pepertje, fijngesneden
  • peper uit de molen en zout
Bereiding
  1. Ontdoe de courgette van kopje en kontje en rasp haar grof. (Wij nemen iets meer courgette en raspen niet de nattere kern met de zaden.)

  2. Rasp de geschilde aardappelen ook. Meng in een kom, tezamen met de ringetjes lente-ui, de peterselie, de rode peper en de eieren. Doe er ook alvast wat peper en zout door.

  3. Doe bloem in een zeef boven de kom en schud het bij vlagen door. Roer door het beslag. En ga door tot het beslag een fijne, dikkere consistentie heeft.

  4. Verhit een goede laag olie in een koekenpan.

  5. Werk met twee eetlepels en lepel mooie kwakjes in de olie. Snel nog wat vormen en wat indrukken. Bak bruin aan de ene kant, keer om en…. ja, hoor, bak bruin aan de andere kant (dat gaat redelijk snel). Eruit nemen, desgewenst op keukenpapier laten uitlekken en houd ergens warm tot alles gebakken is.

Opmerkingen

Mücver betekent volgens ons gebakken / bruin. Er zijn redelijk wat recepten op het Internet en ongetwijfeld ook in Turkse kookboeken te vinden. De een met aardappel, de ander niet. Of dille. Of fèta, of…. kortom: genoeg mogelijkheden om te rommelen met de smaak.

Tip vooraf: maak het beslag (zie hieronder), bak een koekje en proef deze. Dan bepaalt u of er nog peper dan wel zout door het beslag moet.


4 augustus 2012
We hebben er van gesmuld. Punt. Erbij een koude salade van kikkererwten en komkommer en olijven en tomaat. Deze, dus.

Plaats een reactie

Waardering