Waka Waka lamp

We hebben er een! Niet de eerste in Nederland, maar wel een van de eerste. Het was even wachten. Gemaakt voor de derde wereld, lijkt er ook in onze contreien grote belangstelling voor.

Het is een leuke lamp. Het is een praktische lamp. En u steunt er tevens een goed doel mee. We hebben ‘m getest.

Waka Waka betekent in Swahili schitterend licht. De razend efficiënte lamp geeft met een dag zon, 16 uur helder licht. Zeer helder, kunnen we wel zeggen. Dus ideaal voor vakantie, als extra lamp in huis of buiten op het terras en natuurlijk voor noodgevallen – Hé, zit die in het noodpakket van Nederland Veilig? Is beter dan een doosje lucifers en wat waxinelichtjes.


Praktisch gesproken kent de lamp drie of vier standen. Met als laagste stand de functie van een nachtlamp. Die zou, naar specificaties, wel tachtig uur moeten kunnen branden. En er is een SOS-stand op. Je weet immers maar nooit.

Nog meer licht. Lamp hoger, om de hals van een wijnfles. Wel heel goede wijn.

Koopt en sponsort!

Gemaakt voor de derde wereld, o.a. ter vervanging van het dure en giftige kerosine, is het ook in Nederland te koop; rond de € 39. De prijs is beduidend hoger dan de € 11 die de WakaWaka Foundation rekent voor een donatie van de lamp aan een arme familie in bijvoorbeeld Afrika. Maar dan krijgt ù de lamp èn er gaat geld naar het fonds – t.w.€ 10,– korting voor twee families (€ 5,– per familie) die het hard nodig hebben. En er blijft uiteraard een marge over voor de winkelier, want die koopt in (financiert dus voor) en moet ook leven.


WakaWaka Foundation

De WakaWaka Foundation verspreidt de in China – jawel, onder verantwoorde omstandigheden – gefabriceerde lamp in ontwikkelingslanden. Als u hem zelf niet wilt, kunt u kunt via deze stichting voor € 11 een lamp ergens laten bezorgen. Dat is overigens geen schenking; in samenwerking met ontwikkelingsorganisaties is afgesproken dat de ontvangers er wel iets voor moeten doen. Werken.

Waka Waka lamp 4

Waka Waka lamp 3


 

Links

 

Bureau Cambium, de duurzame winkel die ze u gaarne verkoopt. Even e-mailen…
Voor de Wereld van Morgen
Waka Waka zelve (met al het hoe en waarom)
Waka Waka Foundation

Plaats een reactie