Kalfslever met balsamicoazijn

bron: Internet
4 dunne plakjes kalfslever; 1 eetl bloem; ½ theel. salie, verse en heel fijn gehakt; 3 eetl. olijfolie; 2 rode uien, in ringen; 1½ dl droge witte wijn; 3 eetl. balsamicoazijn; 1 klein schepje suiker; peper & zout

Doe de bloem in een groot diep bord. Meng de fijngehakte salie, peper en het zout erdoor. Wentel de plakken lever door de bloem.
Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan met dikke bodem. Fruit de uiringen gedurende een minuut of vijf. Roer of schep regelmatig om. Uit de pan nemen en op een bord bewaren.
Doe evt. nog wat olijfolie in de pan en bak de lever op middelhoog vuur 2 a 3 minuten per kant. Leg de lever op een bord en houd dit warm (in een oven op 120 graden). Meng de wijn en de azijn met hetgeen nog in de koekenpan zit en roer de eventuele aangekoekte resten los. Voeg de uien en suiker toe en verhit het geheel onder voortdurend roeren. Kook het een beetje in tot het een niet te dunne saus is. Schep dit over de lever en dien meteen op.

19 december 2007
Over de kalfslever: het is de lever van Herman, het dexter-koetje. Herman was al ruim een jaar oud en heeft op geheel biologische wijze in de weide gehuppeld bij zijn ouders. Deze leven nog om voor nieuw kroost te zorgen. Zo gaat dat.

Dat heb je nu van een slechte planning. Eergisteren had ik speciaal voor Marijke nog wat lever uit de vriezer gehaald. Marijke houdt van lever; ik veel minder. De bedoeling was om het gisteravond te eten. Maar toen hadden we bezoek en kookte ik spaghetti alla carrettiera voor hen. Waarvoor ik al een kilo zoete mini roma-tomaten in huis had gehaald. Dus moest de lever er vanavond aan geloven. Maar Marijke had met Bri afgesproken, om bij haar te eten. Daar kookte ze het preistoofpotje met koolvis en quinoa voor hen. Dus was het aan mij om de lever te bereiden. En te eten.

OPMERKINGEN
1.    Eventueel wat takjes salie als garnering gebruiken bij het opdienen.
2.    Als u niet gek op lever bent, maar het moet nu eenmaal bereid worden, dan is dit een goed en smakelijk recept.

Plaats een reactie