uit: de keuken van Mergen-Metz
750 gr gekookte kidneybonen; 300 gr. geblancheerde peultjes; olijfolie; 2 teentjes knoflook, door de knijper; 2 rode ui, in ½ ringen; 3 tomaten, ontpit en in blokjes; scheutje sojasaus; handje zwarte olijven, gehalveerd; 1 rode peper, fijngesneden; 2 x 200 gram tonijn uit blik
Ca. 450 gram gedroogde kidneybonen een nacht laten weken en daarna een uur of wat zachtjes koken. Afgieten en af laten koelen. Haal de peultjes af en kook ze kort (blancheren), spoel ze af met (in) koud water. Ze blijven dan mooi groen en knapperig.
Meng alle ingrediënten en zet het weg in de koelkast. Doe op het laatst de tonijn erdoor.
28 juni 2006
Ik stelde de vorige dag voor weer pennesalade met peultjes te maken. Jolien sputterde. Ze noemde en roemde de witte bonensalade met rode ui en tonijn. Dit is een compromis, want ik had geen grote witte bonen.
OPMERKINGEN
Uiteindelijk heb ik twee blikjes tonijn genomen.