Salade van koolrabi met augurkKohl rabi meets gherkin

Koolrabi meets gherkin

Salade van koolrabi met augurk

Frisse salade van koolrabi en augurk. Daar is helemaal niets mis mee op een warme zomeravond.

Gang: Bijgerecht
Keuken: Dutch cuisine, Nederlands
Auteur: De Keuken van MergenMetz
Ingredienten
  • 1 st middelgrote koolrabi
  • 1-2 st middelgrote augurken, zure bommen
  • beetje peper uit de molen & zout
Bereiding
  1. Dit is zóóóó'n simpele en lekkere, frisse salade. Goed maakbaar voor hen die een mandoline hebben. Anders rest niets anders dan met het keukenmes dunne plakken en vervolgens reepjes te snijden.

  2. Schil de koolrabi (van boven dun en dikker naar beneden, omdat het daar houtiger wordt).

  3. Vis een paaraugurken uit de pot.

  4. Snijd koolrabi en augurken op de mandoline in reepjes.

  5. eng in een kom en doe er evt. nog wat azijn van de augurken bij. In de koelkast wegzetten.

Opmerkingen

Zelf ingemaakte augurken gebruikt (van 2008, want nu is de oogst 2009 nog niet zo ver). Er zat nogal wat dragon in de pot zuur en dus is de azijn dragonazijn geworden.

2 juli 2009
Gisteren ook al gemaakt, nu nog een keer. Erg fris op deze hete zomerse avonden. Op een of andere manier ben ik gevangen door het Engelse woord voor augurk. En terwijl ik het maakte ging telkens ‘kohl rabi meets gherkin’ door mijn hoofd.

Plaats een reactie

Waardering