Komkommersoep met dille en appel

Crème de concombre et de pomme à l’aneth

Deze komkommersoep is een heerlijk fris koud "soepje" van komkommer, appel, dille en yoghurt of kwark. En, zo je wenst, met een zalmstokje.

Gang: Bijgerecht
Voor: 4 Personen
Auteur: Website bron 13 jaar later verdwenen
Ingredienten
  • 1 fikse biologische komkommer;
  • 2 st niet te zoete biologische appels;
  • ½ st citroen (liefst natuurlijk ook biologisch), alleen sap;
  • 100 gr (magere) kwark of stevige yoghurt;
  • lekker wat dille uit de tuin: takjes ontdaan van dikkere stengels en fijngesneden;
  • peper uit de molen en zout;
  • soepstengels;
  • gerookte zalm (mijdt kweekzalm, sockeye is wild) (optioneel)
Bereiding
  1. Snijd de komkommer in de lengte door en schraap met een eetlepel de zaadlijst eruit. Wegdoen.

  2. Verwijder ook het klokhuis van de appel.

  3. Snijd appel en komkommer in (grove) stukken en doe het met het citroensap in de blender/keukenmachien. En blend.

  4. Eruit halen en mengen met de kwark/yoghurt en de dille. Op smaak brengen met peper en zout.

  5. Vul glazen en zet koud weg.

  6. Vlak voor het serveren de soepstengels doormidden breken en om elk deel een reepje gerookte zalm wikkelen. Lichtjes in het glas steken. (En geloof het of niet: de zalm blijft wonderwel enigermate hangen.)

Opmerkingen

Gezien lekker koud: vroeg op de dag maken. Wij hebben de glazen tevoren ook nog eens in de diepvriezer gelegd.

Komkommersoep met dille en appel - glas op het terras
Eigen foto

2 augustus 2012
Enkele mee-eters. Deze komkommersoep als voorafje, zeg maar: vooraf. Hoewel eigenlijk niet zwaar. Het werd zeer lekker bevonden.

Plaats een reactie

Waardering