Een zeer smakelijkebakplaat met repen koolraap, walnoten, stukken appel en ui en hoppa, kaas erover.
- 1 st koolraap, geschild en in dunne repen ½ – 1 cm
- 2 st appels, geschild, klokuis eruit, in 8 stukken of zo
- 3 st aardappel, geschild en in vier of zes grotere brokken
- 2 eetl tijm, gedroogde
- 100 gr gepelde walnoten, grof gebroken
- 5 eetl arachide- of raapzaadolie
- scheutje appeldiksap
- peper uit de molen
- zout
- wat muskaatnoot, vers geraspt
- bergje Parmezaanse of andere goede kaas, vers geraspt
-
Verwarm de oven voor op 180℃
-
Meng alle brokken in een kom, met de olie, peper, zout en kruiden.
-
Doe er een scheutje appeldiksap bij – echt, een klein scheutje
-
De kaas houden we nog even achter de hand. Meng alles goed in de kom en verdeel over een of twee bakplaten
-
Schuif de oven in en na een kwartier
-
er even uit halen, alles omscheppen en de kaas erover strooien.
-
Doe weer terug in de oven en na 10 minuten à kwartier is het wel klaar.
-
Verdeel het over de borden en geniet ervan.
De appel wordt zacht. De volgende keer gebruiken we yacon.
1 januari 2025
Koolraap in reepjes op de bakplaat….? Bij de voorbereiding van het hongerkloofdiner was ik gestuit op een recept van een moes van koolraap en appel, met braadworst. Ik vond het niet meer terug. Wel dit, bij Landlust, het blad Landleven voor de Duitstaligen. En dit is zeer smakelijk. We hebben ervan genoten. Maar de appel wordt zacht dus de volgende keer gebruiken we yacon.