Stoofpotje met koolraap en prei
Voorbereiding
30 min
Kooktijd
30 min
Totaal
1 uur
Gang:
Hoofdgerecht
Keuken:
Nederlands
Voor: 4 Personen
Ingredienten
- 800 g koolraap in blokjes;
- 1 ui gesneden;
- 3 flinke aardappels geschild en in blokjes;
- 2 prei niet te grote, in ringen;
- 4 tomaten grof in stukken;
- 1 liter groentebouillon;
- optioneel: 1 stengel bleekselderij in niet te dikke stukjes/halve ringetjes
- 3 – 4 laurierblaadjes ietwat kneuzen;
- 1½ eetl. grove mosterd;
- olijfolie;
- peper en zout
Bereiding
-
Neem een kasserol. Bak de ui in wat olijfolie,
-
Als de ui glazig is, de bouillon erbij schenken en voeg koolraap, aardappel, laurier, peper, zout en mosterd toe. Laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.
-
Doe de preiringen en de stukken tomaat erbij. Laat nog eens 10 minuten stoven.
-
Klaar. Opscheppen.
Opmerkingen
- Zet de mosterdpot ook op tafel.
- De kooktijd lijkt een probleem. Doordat er zoveel ingrediënten inzitten, lijkt het alsof het maar niet gaar wil worden. Houdt moed! Af en toe prikken en proeven.
- Het zuur van tomaten belemmert de garing van o.a. aardappels. Wij koken de aardappels apart en voegen ze later toe.
3 december 2005
Nu opgenomen in het kookboek, maar al vorig jaar een succes.
16 januari 2009
Nog steeds lekker en dit gerecht mag wel weer onder de aandacht worden gebracht.
17 januari 2019
Mrs. M kwam de keuken binnen en zei: Zuurkool? Ze rook het zuur van de grove mosterd.
Is het echt tien jaar geleden dat we deze stoofpot aten? In elk geval nieuwe foto’s gemaakt en in onze receptenmodule ingevoerd.
Dat het lekker zal zijn, daar vertrouw ik wel op. Maar dit stoofpotje vraagt nog wel om eiwitten, ik doe er gewoon een blik bonen bij op t laatst.
Hahaha, ja zo maak je er een eigen recept van. Maar ik ga ervan uit dat de vegetariër gevarieerd genoeg eet, dus niet in elk maal een dosis eiwitten hoeft te stoppen.
Zachte geitenkaas erin is ook erg lekker
Geitenkaasrolletje is ook erg lekker er door heen