Mousse van knolselderij en peterselie

Mousse van knolselderij en peterselie - breeduit: Het Eerste NRC Handelsblad Kookboek

1 knolselderij; 1 scheutje citroensap; 1 klein bosje peterselie; 1 scheutje room

Snijd de knolselderij in plakken. Schil de schijven en snijd ze in blokjes. Kook ze in plm. 10 minuten gaar in water met citroensap. Afgieten en zonder water weer op het vuur zetten om het overtollige vocht te verdampen. Wel blijven roeren. Pureer de blokjes vervolgens. (Of met een stamper of passe-vite.) Hak of maal de peterselie zeer fijn, eventueel tegelijk door de passe vite. (Als u een keukenmachine heeft, kunnen de gekookte knolselderijblokjes en peterselie tegelijk in de machine.) Roer de room door de mousse en breng op smaak met peper en zout.


25 december 2005


1 januari 2016
Mousse van knolselderij en peterselie - bordWe hebben drie knolselderijen. Hoewel de vorst nog steeds niet in aantocht is, gaat er morgen een in de erwtensoep. Resten er twee.
Het feit dat er bij dit recept nog geen foto’s waren, was voldoende aanleiding om het op deze nieuwjaarsdag nog eens te maken.
Het blijft gewoon lekker; het tikkeltje zoete van de knolselderij in combinatie met het felgroene van de peterselie. Een puik bijgerecht.


OPMERKINGEN
1) Uit het recept valt op te maken dat er eigenlijk egaal groen moet zijn. Uh, tja, die moeite hebben we niet genomen. Een blender erop is voldoende.
2) Scheutje room kan ook beetje melk zijn (deden we op 1 januari 2016)

Plaats een reactie