Koolrabi met ham

Koolrabi met ham
Voorbereiding
10 min
Kooktijd
20 min
Totaal
30 min
 

bron: Odin & De Keuken van MergenMetz

Rauw blijft koolrabi het lekkerst. Maar een keer warm? Moet kunnen. Dit recept met ham en rozemarijn (en een likje mosterd) smaakt uitstekend.

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Dutch cuisine
Voor: 4 personen
Ingredienten
  • 2 koolrabi's geschild en in blokjes van plm 1 x 1 cm;
  • 300 gr ham dikke plak, in blokje van dezelfde groottes;
  • 2 takjes rozemarijn blad fijngesneden;
  • klontje roomboter;
  • peper & zout;
  • optioneel: likje fijne mosterd;
  • aardappelpuree voor 4 personen
Bereiding
  1. Koolrabi schilt u dun van boven en naar onderen dikker. Ze wordt daar namelijk houtiger.
  2. Stoof de koolrabi in een laagje water in tien minuten gaar (zie opmerking 1).
  3. Afgieten, klontje boter erbij, hamblokjes en rozemarijn en nog vijf minuten laten stoven.
  4. Op smaak brengen met peper en zout (zie opmerking 2).
Opmerkingen
  1. Koolrabiblokjes tien minuten stoven maakt ze zacht. Wat ons betreft kan dit korter, beetgaar. Vijf minuten of zo. Ze worden daarna immers nog gesmoord met de ham, rozemarijn en wat boter.
  2. Wij hebben mosterd over het maal gesmeerd, de volgende keer doe ik een lik erbij als de ham etc. erbij gaat.
  3. Werkt ook met katenspek.

22 juni 2009
Veel koolrabi. Altijd lekker. Maar om er nu telkens weer een rauwkostsalade van te maken….. Dus dit geitenwollensokkenmaal opgeduikeld. Aanvaardbaar voor doordeweeks. Snel te maken en pas echt lekker met een likje fijne mosterd.


20 juni 2018
Bijna negen jaar later. We moeten dooreten met de koolrabi. Er staan er nog vier. Op deze plek in de moestuin komt boerenkool. En die zaailingen staan al te trappelen. Omdat mrs. M de site MergenMetz een radicale verandering geeft (gaat live rond 1 juli 2018), moeten ook nieuwe foto’s worden gemaakt. In het oude bericht was 100×100 al veel.

Plaats een reactie

Waardering