Aardbeien in siroop

Bron: Wilma Fros
½ l rode wijn; ½ theelepel kaneel; 1 eetl cointreau, 200 gr suiker

Kook dit alles zachtjes in tot een stroperig geheel, iets afkoelen en mengen met de aardbeien.

23 juni 2009 
Twee weken geleden aten Wilma en Jan-Paul mee. Het dessert was in balsamico gemarineerde aardbeien en een bolletje vanilleijs. Wilma zei toen dat zij een ander, ook heel lekker, recept had. En dat is dit. 
Zo ongeveer de laatste aardbeien geplukt. Het restje wordt jam. En de goegemeente die vanavond bij ons at vond het lekker, de aardbeien in deze siroop (ook met een bolletje vanilleijs). Dit recept mag blijven. Mrs. M vond het erg zoet. "Er mag wat minder suiker in," zei ze. Maar met minder suiker kook je het ook in tot een bijna-stroopje en is het dus net zo zoet. Zonder suiker wordt het geen stroopje.

OPMERKINGEN
1)   Ik moest wel een fles cointreau kopen voor die ene eetlepel (die er wel twee mogen zijn). Dus andere doelen daar voor verzinnen.
2)   Dit wordt stroop voor erg veel aardbeien. Als je het te veel laat inkoken wordt het hard, dus dat niet doen of weer wat aanlengen met rode wijn en wat cointreau.

 

1 gedachte over “Aardbeien in siroop”

  1. Je kan bij de slijterij ook mini-flesjes van drank kopen. Dan heb je enkele eetlepels voor enkele euro’s en geen literfles die staat te verstoffen in de kast.

    Beantwoorden

Plaats een reactie