Lasagne

bron: onbekend
600 gram – 1 kilo snijbiet (of spinazie of melde of een mengsel); lasagnebladen; 2 ui, gesnipperd; 3 tomaten in plakjes; paneermeel; parmezaanse kaas, geraspt; 3 eieren; 2 dl. yoghurt; 2 eetl. oregano; peper; zout; 250 gram ricotta of feta

Verwarm de oven op 180o C. Trek het groen van de bladstelen en was de snijbiet. Uitlekken en fijnsnijden. Fruit de ui in de wok. Als de ui glazig wordt, de snijbiet erbij voegen. Onder regelmatig omscheppen slinkt de snijbiet. Houd de wok schuin en druk de snijbiet tegen de hoge kant. Haal het vocht eruit. Vuur uit. Meng de verbrokkelde feta of ricotta door de snijbiet. Laat het geheel wat afkoelen.
Doe de eieren in een kom, doe er de yoghurt bij en oregano, peper en zout en ca. de helft van de kaas. Men het geheel als een saus.
Vet de ovenschaal in. Doe onderin een klein laagje snijbietmengsel. Daarop de plakken lasagne, dan een laag snijbiet en weer een laag lasagne. Giet de ei-yoghurtmengsel erover tot de bovenste lasagnebladen net onder staan. Leg de plakken tomaat erop. Men de rest van de kaas met het paneermeel en strooi dat erover. 30 Minuten in de oven.

20 juli 2005
Ik had ca. een kilo, snijbiet gemengd met spinazie. Ik heb ricotta gebruikt.

OPMERKINGEN
Een kleine hit. Meer dan eens gemaakt. Maar het duurt al met al ruim 1½ – 2 uur, incl. plukken en wassen. Dat dan weer wel.

Plaats een reactie