Mag geen walnootmelk heten

De Tuinen van MergenMetz werkt mee in het project Gelderse Korte Notenketen. Dat past namelijk uitstekend in de ommezwaai die nodig is van dierlijke melk en vetten naar plantaardige.
En daarom ontwikkelde meesterkok Angélique Schmeinck een aantal interessante recepten, gebaseerd op walnoten. Walnootmelk – dat wettelijk gezien geen melk mag heten – is er één van.

Kijk ook eens bij walnootmayonaise.

Een plantaardige basis voor smoothies, sauzen, soepen, beslag, dessert en patisserie

Plantaardige walnotendrank
Voorbereiding
4 uur
Kooktijd
30 min
 

Een witte plantaardige drank van walnoten, die je voor allerlei toepassingen kunt gebruiken waarvoor je anders koemelk zou gebruiken.

Keuken: Nederlands
Auteur: Angélique Schmeinck
Ingredienten
  • 250 gr niet-geroosterde walnoten
  • 500-650 ml mineraalwater
  • pietsie zeezout
Bereiding
  1. Week de walnoten 4 uur in ruim koud water.

  2. Blend ze daarna in de blender met het water en zeezout tot het volledig vloeibaar is.

  3. Schenk twee keer door een fijnmazige zeef of door een kaasdoek.

  4. Bewaar gekoeld.

Opmerkingen

De hoeveelheid water is naar keuze. Minder water geeft een meer intense en dikkere walnoten ‘melk’.

Plaats een reactie

Waardering