Makreelfilets met paprikapoeder

Caballe con pimentón y ajo

Bron: Moro
4 niet te grote makrelen, schoongemaakt en vlindervormig gesneden; 3 eetl olijfolie; 3 tenen knoflook, heel fijn gehakt; 1 middelgroot bosje peterselie, grof gehakt; 2 theel zoete gerookte paprikapoeder; 1 citroen, in vieren; peper & zout

Makreelfilets met paprikapoeder en knoflook-breed.jpg

Snijd de kop van de vis, net achter de kieuwvin.
Het vlindervormig open snijden is gewoon openklappen en de graat eruit. Dat doet u door de makreel op de rug op de snijplank te leggen en (door zijn buik) met een scherp mes pal langs de ruggegraat te snijden. Door de graten heen. Let op: de vis moet niet in tweeën worden gesneden! Trek de ruggegraat voorzichtig los, zodat er weinig tot geen visvlees meekomt, sla de vis open en peuter de doorgesneden graten er met een gratentang of pincet uit.
Een andere methode is: als de vis is schoongemaakt, nog even van buikholte tot staart insnijden. Dan met de buikholte op de snijplank/werkplank leggen en goed drukken.

Of neem filets.

makreelfilets met paprikapoeder en knoflook.jpg

Verwarm de oven op 220o C.
Dep de vis droog. Neem een voldoende grote braadslee en sprenkel wat olie op de bodem. Leg de vis er in. Strooi peper & zout erover. Bak de vis 8 – 10 minuten, tot ze gaar is. Leg de vis meteen op warme borden, bestrooi rijkelijk met knoflook, peterselie en de paprikapoeder. Serveer met een schijfje citroen.

16 april 2009
Onderdeel van een Spaanse maaltijd. Met Moren & Christenen opgediend.

5 juli 2012
Hmmm. Ik had dit recept al in 2009 beschreven, maar kennelijk niet op onze site gezet. Makreel is een zeer verantwoorde vis. En lekker.

OPMERKINGEN
Het opensnijden en graten pulken kost wel wat tijd. Reken op 3 à 4 minuten per vis. Maar ja, dan heb je ook iets :-).
 

 

Plaats een reactie