Turkse linzensoep
Een gewone linzensoep, vaak met worst, kennen we allemaal. Deze Turkse variant is exotisch en vegetarisch. En lekker!
Een gewone linzensoep, vaak met worst, kennen we allemaal. Deze Turkse variant is exotisch en vegetarisch. En lekker!
Hoe je best pasta kan koken is niet zo moeilijk. Als je het weet. Onlangs stond in The Conversation een artikel over dit onderwerp. Maar de crux ervan was al lang bekend. In Nederland.
Een heel bijzondere taart. In het cakebeslag is zuurkool verwerkt. Een recept uit 1962. En het smaakt uitstekend!
Gegrilde parten pompoen gemengd met een gekruide pilav met palmkool. Niet te versmaden!
Een goddelijk en bovendien nog redelijk snel te maken pastagerecht dat schittert door zijn eenvoud. Palmkool, knof, olijfolie, pasta en wat kaas erover.
Een uiterst smakelijke quiche van, zoals de naam zegt, shiitakes en snijbiet. Met wat sjalot en knoflook. Simpel en lekker
Een uitmuntende risotto met dun gesneden palmkool, gesmoord in witte wijn en afgemaakt met ietwat harde geitenkaas.
Mooie, rijpe verse tomaten, snijbonen in stukjes van pakweg 3 cm, rode ui en een dressing maken een verrukkelijk eenvoudige zomerse salade.
Eens je gekookte artisjokharten hebt, is dit een vrij eenvoudig te maken lekkere saus of pesto. Door de pasta of smeer het ergens op.
Een heel eenvoudige, zomerse salade van komkommer, koolrabi en olijven. Fris, smakelijk, wat wil een mens nog meer? Een glas witte wijn erbij!
Een goddelijk gerecht met de juiste ingrediënten simpel te maken en o zo smaakvol. En al helemaal voor de moestuinier met tomaten en courgettes.
Een wel heel erg lekkere plaattaart, zoals dat heet, van snijbiet met daarop plakjes rode biet, hazelnoten, feta en wat bosui.