Mexicaanse witlofschotel

Bron: Odin
700 g witlof; 2 ui; 3 eetl. olijfolie; potje maïskorrels; blikje tomatenpuree (4 eetl.); peper; zout;paprikapoeder; cayennepeper; tabasco; 1 theel. suiker; tortillachips; verse koriander

Verwarm de oven voor op 200o C.
Maak de witlof schoon en snijd ze in de lengte doormidden. Kook ze in ca. vijf minuten beetgaar en laat ze daarna uitlekken.
Snipper de ui en fruit deze in de olijfolie tot ze zacht is. Voeg de (uitgelekte) maïskorrels en tomatenpuree toe. Breng het geheel op smaak door peper en zout, paprikapoeder, tabasco, cayennepeper en suiker toe te voegen. Laat het een minuut of vijf stoven.  Hak onderwijl de verse koriander (het blad) fijn en roer de helft erdoor.
Leg de witlof in een ingevette ovenschaal. Verdeel de saus over de witlof. Verkruimel de tortillachips erboven. Zet de schotel een kwartier in de oven. Bij het serveren de rest van de koriander erover strooien.

27 maart 2006
Het was lekker. Persoonlijk vind ik dit de witlof ernstig geweld aandoen. Maar als variatie op andere witlofmaaltijden, kan het zeker geen kwaad.

OPMERKINGEN
Een frisse salade erbij doet wonderen. In de winter is dit wat lastig als je je bij het seizoen wilt houden.

Plaats een reactie