Mojama met tomaten enz.

bron: Moro

15 kerstomaatjes (ca. 225 gr); 2 groene paprika’s, ontzaad, grof gehakt; ½ kleine rode ui, in dunne plakjes; 1 grote bos peterselie, blad grof gehakt; 2 eieren, hard gekookt, grof gehakt; 100 gr mojama, in 28 dunne plakjes; 20 kleine olijven (niçoises, arbequina); 1 citroen, in vieren

Dressing: opgevangen tomatensap (zie beschrijving); 1 teen knoflook; 1½ eetl rode wijnazijn; 4 eetl olijfolie; zout & peper

Wat is mojama? Lees & klik hier.

Halveer de tomaatjes en ontzaad ze; vang boven een kom – en evt een zeef – het sap op. Dat is het begin van de dressing. Wrijf de teen knoflook met wat zout in een vijzel tot pulp. Meng dit met het sap, de azijn en olie. Breng op smaak met peper & zout. Dat is het eind van de dressing.

Meng de gehalveerde tomaatjes, paprika, ui en de helft van de peterselie in een grote schaal. Giet de dressing erover. Schud goed om en zet minstens een half uur in de koelkast.
Vlak voor het serveren het ei erdoor werken, dan de plakjes mojama erover leggen en de olijven. Drapeer de rest van de peterselie erover. Geef er de parten citroen bij.


11 april 2009
Vorstelijk. Heerlijk. Als voorgerechtje voor de Spaanse maaltijd met Annelies en Peter. De eerste warme dag om ‘s avonds buiten te eten. En dat hebben we dan ook gedaan. (Bibber… bibber.)


25 mei 2017
Het is heus warm weer,morgen nog warmer en voor 27 mei wordt dertig graden verwacht. Jan-Paul en Wilma eten bij ons, het werd hoog tijd. Ze zijn maar druk met Puur Koffie en Bilders. Omdat er in 2009 nog geen foto’s bij de recepten stonden, deze vandaag weer gemaakt. Na ruim acht jaar. En met de foto’s.


OPMERKINGEN
1)   Mojama is in Nederland voor zover wij weten alleen te krijgen bij Spaanse Winkel.
2)   “Dit is een goed voorafje voor een luie zomerlunch buiten.” Aldus Moro.
3)   Kwarteleitjes gebruikt. Hele eieren leken me te groot, te massief.

Plaats een reactie