Spoel de mosselen onder koud water en controleer ze.
Verhit een scheutje olie en smoor daar in de ui en bleekselderij een minuutje of twee (aanzetten heet dat ik kooktermen). Doe het venkelzaad erbij, roer door. Vuur mag gerust hoog. Doe de mosselen in de hete pan erbij, strooi de kervel erover en een paar slagen met de pepermolen. Voeg na één keer opkoken een flinke scheut noilly prat toe. Kook nog een paar keer tot alle mosselen open staan.
Roer voor het opdienen een klont boter erdoor.
31 december 2009
|
Oudjaarsavondmaaltijd: mosselen en huisgemaakte dikke frites. Mrs. M vond dit de lekkerste mosselen die ze ooit heeft gegeten. En we moeten zeggen: verdraaid goede combinatie van venkel, bleekselderij, vermouth en kervel. |
2. Verse kervel heb ik nu niet. De Roomse kervel is weggestorven en ligt nu onder wat stro tegen de vorst bedekt. Ik heb in plaats van de soeplepel een heel potje kervel erin gedaan.
3. Nu ik dit invoer voor de website denk ik: ik ben de peper vergeten.