Courgettesoep met stukjes paling

Basis courgettesoep met een of twee aardappelen meegekookt en gepureerd; zout naar smaak; scheutje (kook-)room; 2 gerookte palingfilets; stokbrood

Courgettesoep met stukjes paling - vogelvluchtTwee palingfilets in stukjes gesneden. Breng de soep aan de kook en doe er naar smaak zout bij. Van de kook af, wat room erdoor roeren, schenk het in grote diepe borden en doe er wat paling in. Stokbrood erbij.


11 Januari 2006

27 augustus 2014
“Acht jaar geleden,” zeg ik tegen Mrs. M. “In 2006 hebben we dit voor het laatst gegeten.” Het kost enige moeite om dit te bekennen: Vandaag hebben we voor het eerst in eeuwen weer een beetje paling gekocht. Om het weer eens te proeven. Het heet nu zeer verantwoorde paling te zijn. Er is wel wat veranderd, de afgelopen acht jaar.
Over acht jaar weer. Als er nog paling is. In elk geval hebben we nu de foto’s gemaakt, die u hierbij ziet. (Dat was in 2006 ook nog niet op onze site.)

OPMERKINGEN
1. Ik waag het niet meer de soep met zalmsnippers te maken. Gelukkig vindt Marijke dit wel lekker. Het is misschien wel een iets betere smaakcombinatie dan met de zalmsnippers.
2. [27 augustus 2014] Zalm eten we eigenlijk ook niet meer. En heel enkele keer, maar dan wilde zalm.

Plaats een reactie