Courgettesoep met stukjes paling

Courgettesoep met stukjes paling
Voorbereiding
10 min
Kooktijd
30 min
 
Gang: Soep, Voorgerecht
Keuken: Dutch cuisine, Nederlands
Ingredienten
  • 1-2 st aardappelen, gekookt en gepureerd
  • Basiscourgettesoep
  • 1 scheutje (kook-)room
  • 2 st palingfilets, gerookte, en in stukjes
  • peper en zout naar smaak
  • (stok-)brood
Bereiding
  1. Meng de Basiscourgettesoep met de gepureerde aardappel(s) en breng aan de kook.

  2. Doe er naar smaak zout bij.

  3. Roer er wat room door en schep in borden of kommen.

  4. Drapeer er wat stukjes paling op/in.


11 Januari 2006
Ik waag het niet de soep met zalmsnippers te maken. Kweekzalm is bezoedeld. Gelukkig vindt Mrs. M dit wel lekker. Het is misschien wel een iets betere smaakcombinatie dan met zalmsnippers.

27 augustus 2014
“Acht jaar geleden,” zeg ik tegen Mrs. M. “In 2006 hebben we dit voor het laatst gegeten.” Het kost enige moeite om dit te bekennen: Vandaag hebben we voor het eerst in eeuwen weer een beetje paling gekocht. Om het weer eens te proeven. Het heet nu zeer verantwoorde paling te zijn. Er is wel wat veranderd, de afgelopen acht jaar.
Over acht jaar weer. Als er nog paling is. In elk geval hebben we nu de foto’s gemaakt, die u hierbij ziet. (Dat was in 2006 ook nog niet op onze site.)
(Zalm eten we eigenlijk ook niet meer. En heel enkele keer, maar dan wilde zalm.)

15 september 2021
Zeven jaar later. We maken de soep weer. Eigenlijk vooral omdat we al heel lang paling in de diepvriezer hebben liggen. En daar moet wat mee. Hoewel er ook andere geluiden zijn, lijkt het iets beter te gaan met de palingstand in Nederland. Daar houden we ons maar aan vast. (En zalm eten we ook niet meer, hoewel de kweekzalm beter schijnt te zijn geworden.)

Plaats een reactie

Waardering