Omelet met radicchio (roodlof)

bron: diverse

Voor 2 personen: 1 fikse bol radicchio, 4 eieren; 100 gr ricotta of double cream; 2 klonten boter; ½ eetl bloem; peper en zout uit de molen; wat water

Snijd de bol radicchio in de lengte door en verwijder stronk. Snijd de halve bollen in dunne repen. Verhit in een stevige pan een klont boter en smoor daarin, op matig vuur, de radicchio. Als de groenten wat is geslonken een beetje bloem erdoor roeren en de ricotta of double cream erbij doen. Meng goed. Voeg wat peper en zout toe (zelf proeven). Doe het deksel op de pan en vuur laag. Laat nog even zachtjes smoren. Sommigen houden van helemaal gaar, sommigen, zoals wij, genieten van een beet.


Onderwijl de eieren loskloppen met een klein beetje water, peper en zout. Bak in een koekenpan zachtjes een mooie omelet. Als de bovenkant begint te stollen, de radicchio overscheppen op een helft en de omelet dichtklappen. Schuif of een bord of plank en verdeel (in tweeen).

Eet smakelijk.


3 februari 2017
Vandaag is het vrijdag. Morgen komen de kinderen en hun partners (en kleinkinderen) eten. Er gaat een complete schapenrug op de chuck wagon en we eten dan (onder andere) geroosterde wortelgroenten daarbij. Plus een chocoladetaart met honing en zonder bloem of meel. Dus vandaag even een tikkie terug. Radicchio of roodlof is een van mijn favorieten omdat ze zo heerlijk bitter is. En dat goed het goed in deze omelet. We hebben er anderhalve in verwerkt.


Opmerkingen
Geen

Plaats een reactie