Gegrilde asperges met ham en ei
Een klassieker op een meer moderne wijze: gegrilde asperges. De ham en ei erbij en wat kleine aardappel met gesmolten boter maken het af.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Een klassieker op een meer moderne wijze: gegrilde asperges. De ham en ei erbij en wat kleine aardappel met gesmolten boter maken het af.
Schorseneren met ham is een ovenschotel van stukjes schorseneer in een hamsaus, onder een dek van geraspte kaas. Dat klinkt niet alleen lekker, het is ook lekker!
Zeer smakelijke schotel, die je kunt bakken als een cake, met lagen savooiekool en gehakt met rijst en dat gekruid met paprikapoeder en karweipoeder.
Bigoli is de term in Veneto voor een dikke spaghetti. Maar je kunt elke pasta gebruiken voor deze bereiding van heerlijke radicchio, het bittertje verzacht door kaas, room en ei en een krokant blaadje salie.
Een smakelijke ovenschotel van schorseneren, stukken tomaat en een ei-kaaslaagje eroverheen.
Een verrassend smakelijke aardperensoep met spruitjes en een aardappel. Snel gemaakt en verwarmend.
Dun gesneden geroerbakte savooiekool, spelt en aardappel met beetje tomatenpuree en een rood pepertje en dan… dan weet je hoe lekker eenvoud kan zijn
Dit schorsenerentaarje met zeevruchten (garnalen, mosselen)en zwarte olijven, is wel een zeer verrassende smakelijke combinatie.
Een wel heel klassiek maar o zo smakelijk recept voor coq au vin: een hele haan in de wijn. De kip wordt in stukken gedeeld en gaart in een saus van rode wijn, met allerlei groenten en kruiden. Duurt een paar uur, maar dan heb je ook wat.
Dit is een verrukkelijk en bijzonder smakend soepje van knolkervel. Zacht, romig en zoet. En zeer eenvoudig te maken. Serveer het met wat hartigs.
Morkovcha is een Russische of Koreaanse friszure ietwat pittige wortelsalade met ui, knoflook en koriander. Het heeft iets van kimchi. Heerlijk als koud bijgerecht.
Een verrassend recept van een voedzame chayote curry, van op Sri Lankaanse wijze gekruide, gestoofde brokjes chayote.