Ovenschotel zoete aardappel met gehakt
Een eenvoudige en meer dan verrukkelijke schotel van puree van zoete aardappel met ertussen een laag gehakt met tomaten
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Een eenvoudige en meer dan verrukkelijke schotel van puree van zoete aardappel met ertussen een laag gehakt met tomaten
Een lekker, niet overdreven pittige pasta met veel paprika en ‘nduja. Uiteraard met wat Parmezaanse kaas en peterselie (Gigante d’Italia) om in Italiaanse sfeer te blijven. Heerlijk!
Mungbonen met spinazie is een verrassend smakelijk vegetarisch gerecht met deze twee groenten (wij gebruikten brave hendrik), bataat (zoete aardappel), tomaat en Indiase kruiderij.
Deze rijst met bonen is gekruid met knoflook, ui en creoolse kruiden en gekookt in kokosmelk met tijm, laurier en rode peper. Voedsel voor de ziel.
Deze geitenstoof is een heerlijke, langzaam gegaarde Jamaicaanse kruidige stoof van brokken geitenvlees, vol aroma en zacht. En makkelijk te maken!
Pasta met paprika en jenever is doordat we er ook nog Hollandse garnalen bij hebben gedaan een bijzondere smaakbeleving.
Kleine struikjes van de groene cichorei ‘cicoria a grumelo verde’ met penne met wat ansjovis en knoflook bestrooid met broodkruim en kaas. Verrukkelijk!
Deze pasta met prei is behoorlijk snel te maken. Apart en zeer smakelijk. En vegetarisch, dus iets dat vaker op tafel kan worden gezet.
Een klassieker op een meer moderne wijze: gegrilde asperges. De ham en ei erbij en wat kleine aardappel met gesmolten boter maken het af.
Schorseneren met ham is een ovenschotel van stukjes schorseneer in een hamsaus, onder een dek van geraspte kaas. Dat klinkt niet alleen lekker, het is ook lekker!
Zeer smakelijke schotel, die je kunt bakken als een cake, met lagen savooiekool en gehakt met rijst en dat gekruid met paprikapoeder en karweipoeder.
Bigoli is de term in Veneto voor een dikke spaghetti. Maar je kunt elke pasta gebruiken voor deze bereiding van heerlijke radicchio, het bittertje verzacht door kaas, room en ei en een krokant blaadje salie.