Schorsenerentaarje met zeevruchten
Dit schorsenerentaarje met zeevruchten (garnalen, mosselen)en zwarte olijven, is wel een zeer verrassende smakelijke combinatie.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Dit schorsenerentaarje met zeevruchten (garnalen, mosselen)en zwarte olijven, is wel een zeer verrassende smakelijke combinatie.
Een wel heel klassiek maar o zo smakelijk recept voor coq au vin: een hele haan in de wijn. De kip wordt in stukken gedeeld en gaart in een saus van rode wijn, met allerlei groenten en kruiden. Duurt een paar uur, maar dan heb je ook wat.
Dit is een verrukkelijk en bijzonder smakend soepje van knolkervel. Zacht, romig en zoet. En zeer eenvoudig te maken. Serveer het met wat hartigs.
Morkovcha is een Russische of Koreaanse friszure ietwat pittige wortelsalade met ui, knoflook en koriander. Het heeft iets van kimchi. Heerlijk als koud bijgerecht.
Een verrassend recept van een voedzame chayote curry, van op Sri Lankaanse wijze gekruide, gestoofde brokjes chayote.
Heel aparte, frisse palmkoolsalade met rauwe kool en kikkererwten en een dressing van citroen en miso. En een kloek stuk donkerbruin brood.
24 november 2023Vandaag knolkervel – dus de knollen – in de moestuin geplant voor zaadwinning volgend jaar. We hebben Doléane, … Lees meer
Teltower Rübchen zijn geliefde herfstrapen uit Teltow, dat thans in Berlijn ligt. Ze zijn fijn van smaak en men zegt dat Goethe er gek op was.
Een heerlijke bietensalade met quinoa, Hollandse garnalen en olijven, kappertjes en meer.
Een zeer smakelijke, niet moeilijk te maken ovenschotel met wortelen en gehakt, waar je je enorme oogst wortelen in kunt verwerken. Met gember.
Een zeer smakelijke schotel van gebakken blokjes knolkervel, aardappel en champignons of shiitakes. En een paar aardperen.
Stukjes knolkervel en pastinaak met wat blaadjes salie in een ovenschaal gebakken. Werkelijk verrukkuluk!