Pompoen-palmkool pilav
Gegrilde parten pompoen gemengd met een gekruide pilav met palmkool. Niet te versmaden!
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar niet alleen groenten.
Gegrilde parten pompoen gemengd met een gekruide pilav met palmkool. Niet te versmaden!
Het is wat de titel zegt, een aardappelpuree, daarop palmkool en daarop een mooie plak lever gegaard in wat balsamico en een klein scheutje room.
Een goddelijk en bovendien nog redelijk snel te maken pastagerecht dat schittert door zijn eenvoud. Palmkool, knof, olijfolie, pasta en wat kaas erover.
Eenvoudig, eigenlijk een gedecomponeerde stamppot boerenkool, op zijn Italiaans. Het stampen ontbrak er aan. Snel gemaakt en lekker.
Een doodsimpel en verrassend smakend visgerecht op een bedje van koolrabi en wortel. Met wat dille. Kan met kabejauw of andere vis.
Een uiterst smakelijke quiche van, zoals de naam zegt, shiitakes en snijbiet. Met wat sjalot en knoflook. Simpel en lekker
Een stevige, Italiaanse stoofpot met varkensgehakt, sappige tomaten en bonen naar keuze. Gezond en lekker.
Een uitmuntende risotto met dun gesneden palmkool, gesmoord in witte wijn en afgemaakt met ietwat harde geitenkaas.
Mooie, rijpe verse tomaten, snijbonen in stukjes van pakweg 3 cm, rode ui en een dressing maken een verrukkelijk eenvoudige zomerse salade.
Een zeer eenvoudig en smaakvol gerecht van brede lintpasta, palmkool (cavolo nero) en ‘nduja – en een aardappeltje. Heerlijk.
Husselpot van geroosterde koolrabi met gort, ansjovis en tomaat. Een vleug karwij en citroen maken het af.
Stevig gegrilde duimdikke stukken courgettes in een saus van ‘nduja en witte wijn. Met een zweem citroensap erover. Goddelijk zomers gerecht.