Bak de ui glazig in de olijfolie. Bak de knoflook eventjes mee, tot deze begint te kleuren. Doe de pijnboompitten en de gehakt erbij.
Bak dit al scheppend los, tot de rauwe kleur is verdwenen. Voeg de spruitjes toe, tijm, peper en zout. Roer de tomatenpuree los in een half kopje water en doe dit ook in de pan. Deksel erop en 7 a 10 minuten laten stoven tot de spruiten beetgaar zijn. Kook de pasta al dente gaar. Giet de pasta af en meng de pasta met de spruitensaus. Opdienen; parmezaan erover strooien.
7 januari 2009
Al twee keer gemaakt. Erg lekker.
Dit moestuinjaar een super spruitenoogst. Dat wil zeggen: ze hangen nu diepvries aan de stammen. Daar onder een laagje sneeuw van af gebroken
24 december 2013
Dit wordt ieder jaar wel één of twee keer gemaakt. Makkelijk en ontzettend lekker. Alhoewel het schonen van de spruitjes van eigen teelt altijd wat langer duurt dan gewenst. Maar de smaak liegt er dan niet om. Super.
Nu hebben we er eindelijk foto's van gemaakt.
2. Kan ook met spekjes i.p.v. gehakt.