Pasta met gehakte spruitjes

Uit: Volkskrant 6 december 2006, Onno Kleyn
400 gr spruitjes, schoongemaakt en grof gehakt; 1 ui, fijn gesnipperd; 2 tenen knoflook; gehakt; 3 eetl. pijnboompitten; 300 gr rundergehakt; tijm; 50 gr. Parmezaanse kaas, geraspt; 3 eetl. olijfolie; peper en zout; 1 klein blikje tomatenpuree (1 dikke eetlepel); 500 gr korte pasta (penne, etc.)

Bak de ui glazig in de olijfolie. Bak de knoflook eventjes mee, tot deze begint te kleuren. Doe de pijnboompitten en de gehakt erbij.
Bak dit al scheppend los, tot de rauwe kleur is verdwenen. Voeg de spruitjes toe, tijm, peper en zout. Roer de tomatenpuree los in een half kopje water en doe dit ook in de pan. Deksel erop en 7 a 10 minuten laten stoven tot de spruiten beetgaar zijn. Kook de pasta al dente gaar. Giet de pasta af en meng de pasta met de spruitensaus. Opdienen; parmezaan erover strooien.

7 januari 2009
Al twee keer gemaakt. Erg lekker.
Dit moestuinjaar een super spruitenoogst. Dat wil zeggen: ze hangen nu diepvries aan de stammen. Daar onder een laagje sneeuw van af gebroken

24 december 2013
Dit wordt ieder jaar wel één of twee keer gemaakt. Makkelijk en ontzettend lekker. Alhoewel het schonen van de spruitjes van eigen teelt altijd wat langer duurt dan gewenst. Maar de smaak liegt er dan niet om. Super.
Nu hebben we er eindelijk foto's van gemaakt.

OPMERKINGEN
1.   Een variant (ook van Onno Kleyn) is een kopje kookwater bewaren; de pasta, gemengd met saus en 2 bolletjes mozzarella in een ovenschaal doen. Folie erover en een kwartier op 180 graden, folie eraf, Parmezaanse kaas erover en nog vijf minuten nabakken.
2.   Kan ook met spekjes i.p.v. gehakt.

Plaats een reactie