Pasta met paprika (en jenever)

Pasta met paprika en jenever

Pasta met paprika en jenever is doordat we er ook nog Hollandse garnalen bij hebben gedaan een bijzondere smaakbeleving.

Gang: bij- of hoofdgerecht
Keuken: Italiaans, Nederlands
Voor: 4 Personen
Ingredienten
  • 300 gr droge tagliatelle
  • 2 st rode paprika, in heel dunne reepjes
  • 2 tenen knoflook, geperst (kwartier of langer voor het de pan in gaat)
  • 2 st rode- of chilipepepers, klein gesneden
  • 2 st tomaten in blik (in de wintermaanden) BIO (400 gr/blik)
  • 2-3 st ui, gesnipperd
  • scheutje(s) jenever
  • ca. 100 gr Hollandse garnalen
  • olijfolie
  • Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • peper uit de molen en zout
Bereiding
  1. Zet water op om zometeen de tagliatelle te koken.

  2. Neem een ruime koeken-/hapjespan. Verwarm een scheut olijfolie en smoor gedurende enkele minuten de reepjes paprika met de peper en de knoflook. Een beetje zout erover en een deksel helpen.

  3. Doe de tomaten erbij (knijp tussen de vingers fijn) en roer goed door. Leg het deksel er weer op en sudder gedurende tien minuten. Het moet namelijk mooi zacht worden.

  4. Kook de pasta.

  5. Doe de garnalen en een scheut jenever – of scheuten, proef zelf – bij de saus. En laat nog een minuut of wat sudderen.

  6. Giet de pasta af, schep op de borden, saus erover en bestrooi met wat kaas.

Opmerkingen

Tomaten in blik, zeker BIO, zijn gezonder dan verse tomaten uit de winkel. Die laatste worden namelijk onrijp geplukt en kleuren wel rood, maar worden niet beter en lekkerder. Tomaten in blik worden daarentegen rijp geplukt en direct verwerkt. Lees dit boek. Dus wij eten of tomaten in blik of rijpe tomaten die we zelf telen. In dit boek staat ook dat knoflook pas echt gezond wordt als het na hakken of persen even ligt.

19 april 2024
Pasta met paprika en jenever is een wonderlijke combinatie. Maar het smaakt uitstekend! (Misschien zelfs dat de smaak van de garnalen te dominant is, maar wel lekker.) Paprika’s telen we niet. En verse paprika kopen we alleen als het in Nederland is geteeld. Tegenwoordig wordt namelijk in de kassen zonder bestrijdingsmiddelen gewerkt, hooguit bij uitzondering. Zeggen ze. En daar vertrouwen we dan maar op.
We hadden dus dit jaar voor het eerst weer paprika’s gekocht en dit opmerkelijke gerecht gemaakt. Een eigen bewerking van iets dat op het Internet zweeft.

Plaats een reactie

Waardering