Pasta met radicchio en spek

bron: ?

300 gr farfalle of orecchiette (4 personen à 75 gram); 150 gr pancetta of gerookte spekjes; 1 bol roodlof (radicchio chioggia), stronk verwijderd en in repen gesneden; olijfolie; radicchio-pesto; peper uit de molen

Bak de spekjes zachtjes uit in een stevige pan. Doe daarvoor eerst een klein scheutje olijfolie in de pan. Als er veel vet vrijkomt, giet dit gerust wat af. (Overigens bevat varkensvet tweederde minder verzadigde vetten dan roomboter.)
Kook de pasta conform het voorschrift.

Als de spekjes voldoende zijn uitgebakken, doe de repen radicchio erbij. Schep voortdurend om, de radicchio zal slinken.

Giet de pasta af. Meng er fiks wat radicchio pesto door en schep de hele boel in de pan met de spekjes en radicchio. Meng voorzichtig en schep op.


21 maart 2018
Gemeenteraadsverkiezingen vandaag. We zijn benieuwd wat de uitslag wordt! Vanavond gaan we naar De Kreek, in Oosterbeek, waar GroenLinks om acht uur samenkomt. En om 22:00 uur door naar het gemeentehuis om de uitslagen te vernemen.
Maar eerst: dit verrukkelijke gerecht, dat er niet uitziet, maar wel smaakt!

Plaats een reactie

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.