Pasta met radicchio en spek

Pasta met radicchio en spek
Voorbereiding
15 min
Kooktijd
25 min
 

Iets anders dan anders, pasta met radicchio en spekjes èn tadaaa…! Radicchiopesto. Het ziet er grauwpaars uit, maar smaakt uitstekend!

Gang: Hoofd- of bijgerecht
Keuken: Italiaans
Voor: 4 Personen
Auteur: ?
Ingredienten
  • 300 gr farfalle of orecchiette (4 personen à 75 gram)
  • 150 gr pancetta of gerookte spekjes
  • 1 st roodlof (radicchio chioggia), stronk verwijderd en in repen gesneden
  • radicchio-pesto
  • olijfolie
  • peper uit de molen
Bereiding
  1. Bak de spekjes zachtjes uit in een stevige pan. Doe daarvoor eerst een klein scheutje olijfolie in de pan. Als er veel vet vrijkomt, giet dit gerust wat af. (Overigens bevat varkensvet tweederde minder verzadigde vetten dan roomboter.)

  2. Kook de pasta conform het voorschrift.

  3. Als de spekjes voldoende zijn uitgebakken, doe de repen radicchio erbij. Schep voortdurend om, de radicchio zal slinken.

  4. Giet de pasta af. Meng er fiks wat radicchio pesto door en schep de hele boel in de pan met de spekjes en radicchio. Meng voorzichtig en schep op.

pasta met radicchio en spek

21 maart 2018
Pasta met radicchio vandaag. Oh nee: gemeenteraadsverkiezingen vandaag. We zijn benieuwd wat de uitslag wordt! Vanavond gaan we naar De Kreek, in Oosterbeek, waar GroenLinks om acht uur samenkomt. En om 22:00 uur door naar het gemeentehuis om de uitslagen te vernemen.
Maar eerst: dit verrukkelijke gerecht, dat er niet uitziet, maar wel smaakt!

6 februari 2024
Radicchio is redelijk winterhard, de buitenste bladeren gaan wat rotten, die haal je eraf en dan houd je een fraaie bol over. Of twee, als de bollen niet groot zijn.
Telkens hik ik tegen dit gerecht aan, want er moet radicchio-pesto worden gemaakt. Eigenlijk is dat een fluitje van een cent en dit gerecht al helemaal.
En mrs. M zei het weer: “Het ziet er niet uit, maar is erg lekker!”

pasta met radicchio

Plaats een reactie

Waardering