Pastasaus met paprika en ansjovis

Sugo di pepperoni e acgiughe

uit: Marcella Cucina
3 a 4 middelgrote rode of gele paprika's, 4 eetl. extra vergine olijfolie; 4 zeer dun gesneden tenen knoflook; zout; 8 ansjovisfilets; 2 eetl. gehakte kappertjes; Spaanse peper; 2 eetl. gehakte peterselie; 2 eetl. fijn droog broodkruim; spaghetti of spaghettini voor 4 personen.

Dit is een saus die door de pasta wordt gemengd; niet een die eroverheen wordt geschept. Paprika's wassen, doorsnijden, zaadlijsten verwijderen. Schil de paprika's en snijd ze in de lengte in ½ cm dunne repen. Verwarm de knoflook op matig vuur in de olijfolie, tot ze goudbruin worden. Regelmatig roeren. Voeg de paprika's toe en wat zout. Onder regelmatig roeren ca. 15 minuten bakken tot de paprika's gaar zijn. Uit de koekenpan halen en afkoelen. Hak de ansjovis zeer fijn – eventueel tegelijk met de kappertjes. Mag in de foodprocessor. Snijd Spaanse peper (niet te veel) zeer fijn. In de koekenpan (van het vuur!) de gehakte ansjovis met de kappertjes en Spaanse peper mengen. Pureer paprika's grof. Meng alles (in een sauspan) door elkaar. Tot en met hier kan enkele uren tevoren voorbereid worden.
Kook de spaghetti. Even voor deze beetgaar is de saus opwarmen. Giet spaghetti af en meng de saus met de broodkruim en de peterselie er goed door.

17 juli 2005
Ik had geen broodkruim. Maar Francesco heeft wat oud brood verkruimeld.

Plaats een reactie

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.