4 kleine aardappels, geschild en geraspt; 2 pastinaken, geschild en geraspt; peper en zout; olijfolie; 4 eieren
Verwarm de oven voor op 220o C. Meng de geraspte aardappel en pastinaak. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan – ook geschikt voor in de oven! Doe het mengsel erin en druk het zachtjes plat. Bak gedurende een minuut of drie en zet het tien minuten in de oven cq. totdat het goudgeel is.
Ondertussen in een andere koekenpan de eieren bakken.
Dien op, met het ei bovenop de rösti.
10 december 2006
Met gestoomde kabeljauw en veldsla.
19 januari 2016
Meer dan tien jaar geleden? In elk geval nu de foto’s erbij. Gegeten zonder ei erop, maar bij gebakken schaapslever met ui en appel.
1. Ontzettend lekker. Wel even de gril aangezet om de bovenlaag te bruinen. Zonder gebakken ei kan het ook heel goed.
2. In Kraut & Rüben van december 2015 staat een aardappelrösti waar men een lepel bloem en een ei door doet. Dan plakt het wel beter.