Pasta met winterratatouille

van: BCC Food
200 gr bataat (zoete aardappel), geschild en in schijven of wiggen; 200 gr pastinaak, geschild en in blokken; 200 gr. winterpeen, geschild of gewassen en in blokken; 110 gr. rode uien, in kwarten; 4 tenen knoflook; 75 ml. heldere honing; gedroogde rozemarijn; peper en zout; olijfolie; optioneel: verse basilicum; 500 gr pasta; 800 ml. passata

(Maak de blokken groenten niet te klein: ca. 2 cm. Verwarm de oven voor op 200o C. Vet het ovenblik in met olie. Niet te dik, het is geen frituren. Leg de groenten erop. Strooi er wat rozemarijn over, peper en zout. Druppel de honing en nog wat olijfolie erover.
Plaats de plaat terug in de oven en bak het gedurende ca. twintig minuten – tot het moment dat alle groenten zacht en gebruind zijn.
Onderwijl de pasta koken en afgieten.
Haal de groenten uit de oven, zoek de tenen knoflook op en pers ze boven de groenten uit. Doe alles in een grote pan (kasserol). Doe de passata erbij en laat het enkele minuten zachtjes pruttelen.
Serveer het door de groenten over de pasta te gieten. Doe er eventueel wat gescheurde blaadjes basilicum over.

21 januari 2007
Op zoek naar pastinaaktoepassingen. Je moet iets in de winter: wintergroenten eten.

OPMERKINGEN          
Verrassend lekker wintergerecht. En ziet er ook fraai uit.
Nu is de zoete aardappel al niet inheems, maar verse basilicum in de winter vind ik helemaal niet kunnen. Eigenlijk. Maar toch….

Plaats een reactie