Peren in witte wijn

bron: Volkskrant 1-10-2008 (Onno Kleyn)
4 handperen (doyenné du comice of conference, hoeft niet helemaal rijp te zijn); ½ l witte wijn (bij voorkeur Sauvignon Blanc); 100 gr suiker; 10 blaadjes verse munt

Schil de peren en laat de steeltjes er aan. Verwarm de wijn en los de suiker op. Doe de peren in de pan en kook ze zachtjes, ca. een half uur. Draai ze af en toe om.
Haal de peren uit de pan, laat ze afkoelen.
Kook de wijn nog wat in op hoog vuur tot deze ietwat stroperig wordt. Niet tè stroperig, want door het afkoelen wordt het nog dikker.
Laat afkoelen en zet een paar uur in de koelkast.
Vlak voor het opdienen de peren overgieten met de stroop en er ragfijne reepjes munt over strooien.

19 oktober 2008
Corinne en Jan Willem waren er en samen gekookt. Na geroosterde wortelgroenten en een rosbiefje met mislukte korst, vervolgens wat kaas, dit als dessert. Simpel en lekker.

OPMERKINGEN
Volgens Corinne is de munt niet echt nodig. Voor het oog misschien, zei ze. Ik vond het wel een iets hebben, af en toe een muntvleugje in de mond. Tien blaadjes is misschien wat veel, of het moeten kleine blaadjes zijn (zoals bij ons).

Plaats een reactie