Zevenbladpesto
Zevenblad is een van de meest gezonde groenten. En pesto ervan smaakt uitstekend. Doe er nog wat brandneteltoppen en daslookblad door en je hebt een gezond smeersel
Gang:
Bijgerecht
Keuken:
Dutch cuisine, Nederlands
Ingredienten
- 100-120 gr zevenblad, jonge blad (en wat anders wilds)
- 4 of 6 dikke tenen (4) knoflook, anders 6
- 100 gr Parmezaanse kaas, grof geraspt
- 200 ml olijfolie
- 75 gr pijnboompitten
Bereiding
-
Het jongere blad van zevenblad is zachter van smaak dan het oudere. Was de bladeren goed en droog ze.
-
Doe alles in een keukenmachine of blender of vijzel het met de hand.
-
Doe over in een pot en een laagje olie erop houdt het goed.
-
Simpel, hè 🙂
19 april 2015
Wij hebben bij het plukken ook wat brandneteltoppen erbij gedaan en enkele daslookbladeren. Een uitstekende pesto, even laten staan voor gebruik.